Vad är MKU?

Allmänt

MKU står bakom det något otympliga namnet Metodistkyrkans i Finland svenska ungdomsförbund r.f., men i praktiken talar man om Metodistkyrkans ungdomsförbund.

Vår vision är:

”Vi vill se barn och ungdomar förvandlas så att de lever helt för Jesus samt utrusta dem för att de skall nå ut till människor, bygga Guds församling och själva förvandla världen.”

Vi vill vara en organisation som är relevant för dagens ungdomskultur och vi vill visa på att det går att leva ett härligt liv med Jesus Kristus fritt från alla begär och saker som får oss att vandra i mörkret. Vi tror och hoppas att vårt arbete är fött och lett av Gud. Vi är långt ifrån perfekta men vi vill hela tiden bli bättre och vi tror verkligen på det arbete som vi gör.

MKU leds av en styrelse på 5+2 personer.

Vad gör vi?

Läger

En stor del av vår verksamhet sker på Jumijärvi lägergård som är vackert belägen vid Jumisjön i närheten av Jämsä. Varje sommar besöker 150 - 250 personer våra läger och under årens lopp har det blivit en rätt så stor skara människor som varit på Jumi.

På Jumi ordnas allt från barnläger till tonårsläger och läger för alla åldrar och också internationella läger.

Andra händelser

Utöver de många läger vi ordnar på Jumijärvi har vi också en hel del annan verksamhet.

På hösten ordnar vi en ungdomshelg i någon av våra församlingar och på våren hålls en liknande helg på Jumijärvi. Ungdomshelgerna riktar sig till ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern.

Vi ordnar även olika evangelisationsevenemang och stöder lokala projekt.

Runt om i olika metodistförsamlingar i Svenskfinland finns lokala ungdomsgrupper (även kallat lokalföreningar).

Klicka här för att se vad som händer på din ort.

Internationellt

Vi har också ett brett internationellt kontaktnät. Speciellt till Irland har vi goda kontakter. Vart annat år har det kommit ett gäng från Irland för att besöka oss och året därefter har vi åkt över till Irland.

Trots vårt breda internationella sammarbetsnät är Finland, församlingarna och ungdomarna här det som är det viktigaste för vår verksamhet.

Läs mer om vår internationella verksamhet här.

MKU samarbetar med andra kristna ungdomsförbund i Finland bl.a. FMU, TeamAction och SBFU.

MKU fungerar inom Finlands svenska metodistkyrka och vill aktivt arbeta för att samfundets organisation och funktion skall vara meningsfullt för barn- och ungdomar.

Funderar du över nånting?!

Tag kontakt med oss på: styrelsen [at] mku [dot] fi

Vi svarar gärna på dina frågor och vi tar tacksamt emot förslag om hur vi kan förbättra vår verksamhet.