SUOMEKSI

MKU tarkoittaa Metodistkyrkans i Finland svenska ungdomsförbund r.f.(MKU), joka on ruotsinkielisen metodistikirkon nuorisoliitto. Kehitämme ja tuemme lasten ja nuorten toimintaa maanlaajuisesti eri paikkakunnilla. Järjestämme leirejä, johtajuuskoulutusta, mukavia tapahtumia sekä tuemme paikallisia ryhmiä. Leirikeskuksemme sijaitsee Jumijärvellä lähellä Jämsää ja sinne sinäkin olet lämpimästi tervetullut.

Haluamme näyttää lapsille ja nuorille, että on mahdollista elää ihana elämä Jeesuksen Kristuksen kanssa. Uskomme ja toivomme että Jumala on luonut ja johtaa työmme. Emme ole täydellisiä, mutta haluamme koko ajan kehittää itsemme ja uskomme työhön on vahva. Tuemme myös seurakuntien paikallisia tapahtumia ja osallistumme toisien vapaakirkkojen yhteisiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Kansainvälisesti olemme mukana European Methodist European Youth and Children's Councilissä (EMYC).

Metodismista voi lukea täältä: http://www.metodistikirkko.fi/

MKU:ta johtaa hallitus:  http://mku.fi/styrelsen

Meihin otat helpoiten yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen styrelsen [at] mku [dot] fi.

Toivottavasti tämä sivu sekä ruotsin- ja englanninkielinen versio toisi meitä kielistä riippumatta lähemmäksi toisiamme. Kaikki ovat tervetulleita tapahtumiimme ja leireillemme, riippumatta mihin seurakuntaan kuuluu/ ei kuulu mihinkään seurakuntaan. Järjestämme myös tulkkausta tarpeen mukaan, erityisesti viime vuosina tästä on jo syntynyt tapa.

 

Kesäleirit

Suurin osa toiminnasta on järjestää kesäleirejä kirkon leirialueella Jumijärvellä. Leirialue sijaitsee pienen järven vieressä, jonka mukaan leirialue on saanut nimensä. Ympärillä on vain metsää ja pari maatilaa. Maantieteellisesti se sijaitsee Jämsän kunnassa, keskellä järvi-suomea. Joka vuosi järjestetään leirejä ja vuosien varrella leireihin on osallistunut iso joukko ihmisiä. Leirejä on kaikenikäisille, lapsille, nuorille ja aikuisille. Leirit ovat olleet monina vuosina monikielisiä kohtaamisia, joten erikielisyys ei ole este osallistua. On myös mahdollista osallistua kansainvälisiin leireihin.

Nyt voit myös viettää lomasi Jumijärvellä

Voit vuokrata mökin viikoksi tai pariksi päiväksi kun leirejä ei järjestetä, ihan miten sinulle parhaiten sopii. Jumijärvi sijaitsee noin 25 km päässä Jämsästä Keski-Suomessa. Himokseen mäkiin ja hiihtoladuille on noin 35 km.

Mökki on talvikunnostettu sekä suihkulla että wc:llä. Keittiössä on liesi ja uuni, mikroaaltouuni sekä jääkaappi. Alakerrassa on kaksi makuuhuonetta joissa molemmissa kaksi sänkyä. Yläkerrassa on kaksi huonetta ja yhteensä noin 8 nukkuma-paikkaa.

Kesäkautena (noin 15.5–30.9) voidaan vuokrata koko aluetta, mutta talviaikana vain hirsimökki on käytössä.

Alueella on majoitusrakennus, jossa on kuusi makuuhuonetta johon mahtuu noin 35 henkeä ja kaksi vähän isompaa kokoontumishuonetta sekä wc:tä. Rannalla on puulämmitteinen sauna ja juuri uudistettu suihkuhuone. Saunassa on myös erillinen asunto, jossa on makuupaikat kuudelle hengelle. Ruokalassa on hyvin varusteltu keittiö, konttori kahdella petillä sekä iso ruokasali. Pieni kappeli on rukousta ja hiljentymistä varten. Kaiken kaikkiaan on noin 60 sänkypaikkaa, mutta keittiön kapasiteetti on silloin maksimissaan, joten noin 30–40 henkilön tai pienemmät leirit ovat sopivia.

On hyviä mahdollisuuksia vaeltaa, saunoa ja uida sekä urheilla. Käytössä on soutuvene. On mahdollisuus pelata lentopalloa ja muita pallolajeja ulkona sekä pingistä sisällä. Alue on lapsiystävällinen, mutta ei vielä liikuntarajoitteisille sopiva.

Koko leirialue vuokrataan lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi myös erilaisille ryhmille kirkon sisältä ja ulkopuolelta.

Erilaiset vaihtoehdot ja ajat on mahdollista järjestää sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä ja tarkista varaustilanne: cata [at] mku [dot] fi

 

Hirsimökin hinnasto jäsenille/ ei jäsen:

1 vuorokausi 50e/ 85e

Viikonloppu 135e/ 175e

1 viikko 350e/ 590e

 

Kuvia hirsimökistä: http://mku.fi/bilder-fran-nya-stugan

Leirikuvia: http://mku.fi/galleri/600/jumijarvi-lagergard

Vastamme mielellään kysymyksiin tai parannusehdotuksiin: styrelsen [at] mku [dot] fi