Hälsningar från EMYC - European Methodist Youth and Children Council

PUBLICERAT 15.10.2017 | Jennie McCrea

 I år hade vi vårt möte i Porto, Portugal den 21-25.9. Jag åkte som Finlands delegat och Hanna Wiik åkte som ungdomsdelegat. Det var som vanligt en givande konferens med många intressanta och bra diskussioner och fin gemenskap med metodister från hela Europa och även några gäster från USA.

Under varje konferens får vi ta del av rapporter från på förhand utvalda länder och i år fick vi höra en lång rapport från värdlandet Portugal och från Irland. Övriga rapporter fick vi ta del av genom en powerpointpresentation som sattes igång av fem olika länder. Man fick i lugn och ro gå runt i rummet och lyssna/läsa allas rapporter. Eurasien, Estland, Frankrike, Litauen och Tjeckien var de länder som hade förberett en kort powerpointpresentation. De frågor som allas rapporter skulle fokusera och beröra var: Vad är ert största fokus och er vision i ert barn- och ungdomsarbete just nu? Och : Vittnesmål, exempel och utmaningar över om/hur ni arbetar med olika generationer i era församlingar?

En stor del av vårt arbete sker under något som kallas för Open space. Det är som namnet säger ett öppet utrymme för diskussion. Man får själv framföra ett ämne som man brinner för, som är aktuellt för en själv, något som händer i världen, ett läger/event man vill planera etc. Man framför ämnet, hoppas på att någon understöder och vill diskutera samma ämne och sedan ägnar man hur mycket eller hur lite tid som man själv tycker på att diskutera/planera. Intressanta och givande diskussioner brukar komma från dessa sessioner.

Nytt efter årets konferens var nyval av ordförande. Vi tackar Biskop Rosemarie Wenner för hennes tjänande och välkomnar Biskop Rev. Dr. Eduard Khegai som ny ordförande för EMYC.

Utöver allt arbete fick vi också möjligheten att se staden lite mer. På lördagkväll gick vi alla i samlad trupp till Porto centrum. Vi fick se vackra vyer över staden och floden som rinner genom den, Portos välkända kakel på de allra flesta byggnader samt äta middag ute och njuta av gemenskapen. På söndag förmiddag besökte vi en församling och firade gudstjänst mest på portugisiska. Biskop Rosemarie Wenner predikade dock på engelska.

Allt som allt, en väldigt givande, välsignande och rolig konferens!

Kommentarer

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Kommentarer är begränsade till maximalt 300 tecken.
CAPTCHA
Skriv de två orden du ser nedan för att hindra automatiska spaminlägg.