Tillbakablick på årets ledarinspirationsdag

PUBLICERAT 28.02.2011 | Andreas Forsbäck

Första lördagen i februari samlades ungefär 20 barn- och ungdomsledare från olika städer i södra Finland för att ta del av inspiration och verktyg för arbetet bland barn och ungdomar på lokalplan. MKU:s ledarinspirationsdag hölls denna gång i Taborkyrkan i Ingå och inbjudna undervisare/inspiratörer var Henna Wilkman, Ida Karlsson och Amelie Nissfolks.

Henna Wilkman delgav en hel del matnyttig information om hur man arbetar med barn och ungdomar som har specialbehov, en väldigt viktig undervisning med tanke på kyrkans utmaning att finnas till för många olika slags människor och kunna bemöta dessa på ett relevant sätt. Det var intressant att lyssna till Henna, som genom sin breda erfarenhet som speciallärare delgav en hel del intressanta infallsvinklar på att bemöta unga med specialbehov.

Det andra undervisningspasset hölls av Ida Karlsson och Amelie Nissfolk, barn- och ungdomsledare i Betelförsamlingen i Karis. Tillsammans med ett team har de byggt upp ett levande och välfungerande barn- och ungdomsarbete i hjärtat av Karis, med de fräscha måndagssamlingarna ”Skoj o´ hoj” som grund. De delgav en hel del idéer och erfarenheter och jag tror att ingen som lyssnade förblev oberörd eller oinspirerad.
Under senare delen av eftermiddagen hölls gruppdiskussioner kring det aktuella läget i barn- och ungdomsgrupperna. Behoven är stora på många orter, men vi kan glädas åt att det fortfarande finns många personer med hjärta för barn och ungdomar i församlingarna, något som ger hopp för framtiden.

Kommentarer

Buy Generic Ambien Online
Buy Generic Ambien Online
Buy Ambien Online Overnight
Buy Ambien Online Overnight
http://healthfree.us/ EnjoyncVons , Why No One Talks About Health Anymore
http://haushaltshop.eu/ EnjoyncVons , FEINZER Keramikmesser Luxus Set
http://medicplus.us/ EnjoyncVons, The Key Elements of Great Chiropractors
http://medicplus.us/ EnjoyncVons, The Key Elements of Great Chiropractors
http://nutritioninpill.com/ EnjoyncVons , The Story of Pain: From Prayer to Painkillers
http://medicnew.us/ EnjoyncVons , Arjuna

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Kommentarer är begränsade till maximalt 300 tecken.
CAPTCHA
Skriv de två orden du ser nedan för att hindra automatiska spaminlägg.