Åbo

Himlakul – Varje söndag är barnens söndag!

Vi i Metsku tror på den nya generationen. Vi vill vara med och ge från vår sida stöd för familjer i den kristna uppfostran. Vi vill helt enkelt undervisa dem om Bibeln, Jesus och livet som Hans barn. Vi vill lära barnen om Gud på ett sätt som de tycker om. Kom gärna med i Himlakul – här har ingen tråkigt!

 

Himlakul Baby (0-3 år)

För bebisar och småbarn har vi, under Metskus gudstjänster, ett lekrum där barnen kan leka och föräldrarna kan följa med gudstjänsten direkt på en TV-skärm. I skåpen finns kärl, tallrikar och haklappar och om du behöver kan du värma mat i kökets mikro. Ett skötbord finns i hallen, nära toaletterna. Vi hoppas att du och ditt barn känner er välkomna till vår församling!

 

Himlakul

Himlakul söndagsskolan träffas varje vecka; Himlakul Mini & Himlakul Junior samlas på ojämna veckor. På jämna veckor är Miniorerna och Juniorerna tillsammans. Då kommer också en hemlig gäst och besöker gruppen. Vi börjar varje söndagsskola genom att vara med på församlingens gemensamma gudstjänst, som börjar klockan 11:00. Efter första sången och förbönen går vi till söndagsskolans utrymme i byggnaden bredvid. Efter söndagsskolan kommer vi tillbaka till kyrkan för att delta i kyrkkaffet. De veckor när det är nattvard, kommer vi tillbaka innan nattvarden börjar så att barnen kan delta tillsammans med föräldrarna. Undervisningsspråket i söndagsskolan är på svenska, finska och engelska – beroende på behovet för de olika gångerna. Du kan alltså frimodigt komma med, vilket modersmål du än har!

 

Himlakul Mini (3-7 år)

I Himlakul Mini får barnen sjunga, leka, pyssla och få undervisning om Bibeln på sin egen nivå (till exempel genom teater eller dockteater). Vi har trygga och roliga aktiviteter, till vilka alla är välkomna.

 

Himlakul Junior (8 år ->)

I himlakul Junior får barnen träffas varannan vecka med jämnåriga. Undervisningen och tillhörande diskussioner är planerade efter deras ålder – här tillämpas också Bibeln till det vardagliga livet. Att ha roligt glöms inte bort i den här gruppen heller. Om bara vädret tillåter, så kan gruppen alltid fara ut i slutet för att leka, spela och göra olika uppgifter i grupp. Kom gärna med!

 

Har du frågor eller idéer?

Tveka inte att ta kontakt: tiina [dot] fjellander [at] gmail [dot] com, 0400-282833

www.metsku.fi