Åbo

Himlakul – Varje söndag är barnens söndag!

Vi i Metsku tror på den nya generationen. Vi vill vara med och från vår sida stöda familjer i den kristna uppfostran. Vi vill helt enkelt undervisa dem om Bibeln, Jesus och livet som Hans barn.

Vi vill att varje barn ska få lära känna Jesus, lära sig mer om Biblen och den kristna gemenskapen på ett åldersanpassat och roligt sätt. Vi sjunger, leker, pysslar och pratar om Jesus. ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte, för Guds rike tillhör sådana som de.” – Markus. 10:14

Himlakul söndagsskolan träffas varje vecka

Vi börjar varje söndagsskola genom att vara med på församlingens gemensamma gudstjänst, som börjar klockan 11:00. Efter första sången går vi till söndagsskolans utrymme i byggnaden bredvid. Efter söndagsskolan kommer vi tillbaka till kyrkan för att delta i kyrkkaffet. De veckor när det är nattvard, kommer vi tillbaka innan nattvarden börjar så att barnen kan delta tillsammans med föräldrarna. Undervisningsspråket i söndagsskolan är på svenska, finska och engelska – beroende på behovet för de olika gångerna. Du kan alltså frimodigt komma med, vilket modersmål du än har! Himlakul har ett fadderbarn i Indien och varje gång får barnen stöda honom genom att sätta pengar till kollekten i Himlakul.

Himlakul Junior (8 år -)

I Himlakul Junior får barnen träffas varje vecka med jämnåriga. Undervisningen och tillhörande diskussioner är planerade efter deras ålder – här tillämpas också Bibeln till det vardagliga livet. Att ha roligt glöms inte bort i den här gruppen heller. Om bara vädret tillåter, så kan gruppen alltid fara ut i slutet för att leka, spela och göra olika uppgifter i grupp. Kom gärna med!

Himlakul Mini (3-7 år)

I Himlakul Mini får barnen sjunga, leka, pyssla och få undervisning om Bibeln på sin egen nivå (till exempel genom teater eller dockteater). Vi har trygga och roliga aktiviteter, till vilka alla är välkomna.

Himlakul Baby (0-3 år)

För bebisar och småbarn har vi, under Metskus gudstjänster, ett lekrum där barnen kan leka och föräldrarna kan följa med gudstjänsten direkt på en TV-skärm. I skåpen finns kärl, tallrikar och haklappar och om du behöver kan du värma mat i kökets mikro. Ett skötbord finns i hallen, nära toaletterna. Vi hoppas att du och ditt barn känner er välkomna till vår församling!

Har du frågor eller idéer?

Tveka inte att ta kontakt med oss via formuläret på framsidan. Du kan t.ex. skriva ”Himlakul” som meddelandets ämne. Eller skriva direkt till Metskus kansli:

 

Adress:
Tavastgatan 4
20500 Åbo, Finland 

Telefon: 0400 514 080

E-post: metsku [at] metsku [dot] fi

Facebook: www.facebook.com/abo.metsku/

www.metsku.fi